h

Nieuws, september 2017

27 september 2017

SUCCES SP: VOORSTEL OM SOCIALE HUURWONINGEN TE VERDUURZAMEN AANGENOMEN

Foto: SP

Een motie van de SP om sociale huurwoningen versneld te verduurzamen is dinsdag in de Tweede Kamer aangenomen. SP-Kamerlid Sandra Beckerman: ‘Door deze huizen te verduurzamen kunnen meerdere vliegen in één klap worden geslagen: huurders hoeven minder te betalen, klimaatdoelen worden gehaald en we creëren nieuwe banen.’

Lees verder
23 september 2017

Spoeddebat 'onrechtmatig aanpassen van medische adviezen' leidt tot raadsonderzoek

Het spoeddebat omtrent afwijzingen van zorgvoorzieningen, op basis van, op onrechtmatige wijze, aangepaste medische adviezen heeft ertoe geleid dat er een raadsonderzoek uitgevoerd gaat worden. 

Lees verder
17 september 2017

Zorgvragers Lingewaard gedupeerd door gemeentelijk gesjoemel met medische adviezen

Mensen met een fysieke beperking behoren ondersteund te worden door de gemeenten die verantwoordelijk zijn voor de verstrekking van WMO-voorzieningen. Dat dit bij sommige gemeenten alles behalve vanzelfsprekend is en er zelfs wetten en regels overtreden worden om de voorzieningen niet te hoeven verstrekken, zien we gebeuren in de gemeente Lingewaard.

Lees verder
10 september 2017

HOERA! DE BIEB IS TERUG IN DOORNENBURG

Foto: Brian Claassen

Afgelopen zaterdag bestond het Doornenburgs dorpshuis 40 jaar. Reden voor een feestje in het mooi opgeknapte Ontmoetingscentrum Doornenburg dat nu met dank aan de SP, PvdA en het CDA voorzien is van een bibliotheekservicepunt.

Lees verder
4 september 2017

Burgemeester Lingewaard: ‘ik wil geen roofvogels meer zien op de braderieën’

Burgemeester Schuurmans wil geen roofvogels meer zien op braderieën in haar gemeente. De organisatoren van de Lingewaardse braderieën hebben daarom te horen gekregen dat zij geen roofvogels meer moeten laten uitstallen. De Burgemeester kwam tot deze actie nadat de SP hierop had aangedrongen.

Lees verder

U bent hier