h

Nieuws, december 2017

19 december 2017

SP PRESENTEERT HET ZORGBUURTHUIS: MENSELIJKE ZORG IN DE BUURT

Iedereen moet op een menswaardige manier oud kunnen worden in zijn of haar eigen buurt. Ook als dat thuis niet meer gaat. Daarom heeft de SP het plan Het Zorgbuurthuis gepresenteerd voor kleinschalige en menswaardige zorg in de eigen buurt voor ouderen die het thuis niet meer redden.

Lees verder
14 december 2017

Uitbreiding geitenstal in Gendt (voorlopig) van de baan

De uitbreiding van de geitenstal in Gendt is (voorlopig) van de baan. Dit tot grote opluchting en blijdschap bij omwonenden die zich zorgen maken over de gezondheid van hun gezin.

Lees verder
8 december 2017

D66 en SP: ‘Schaf de hondenbelasting af!’

Foto: SP / flickr.com

Tijdens de politieke avond van 7 december pleite D66 voor het afschaffen van de hondenbelasting en kreeg daarbij bijval van de SP. Momenteel werkt D66, ondersteund door de SP aan een initiatiefvoorstel met als doel om afscheid te nemen van de hondenbelasting. Dit voorstel zal in januari behandeld worden. Lingewaard int circa 2 ton per jaar aan hondenbelasting, waarvan een fors deel opgeslokt wordt door bureaucratie en de inhuur van een extern bureau voor de controle.

Lees verder
30 november 2017

Gezocht: hulp VMBO-leerlingen voor beroepskeuze en netwerk

Betuwe On Stage is op zoek naar mensen die enthousiast zijn over hun beroep en bereid zijn om vmbo-leerlingen uit de regio te helpen bij hun beroepskeuze en het opbouwen van een netwerk. Betuwe On Stage is een project waarin de gemeente Lingewaard en Overbetuwe partner zijn. Omdat de SP zich graag inzet voor het vergroten van kansen voor de (toekomstige)beroepsbevolking helpen wij Betuwe On Stage graag in hun zoektocht.

Lees verder

U bent hier