h

Nieuws, september 2018

29 september 2018

SP MAAKT HET VERSCHIL VOOR MENSEN

Een greep uit de concrete verbeteringen waarbij de SP in de raadsperiode 2014-2018 een heel belangrijke, zo niet de belangrijkste, rol heeft gespeeld.

Lees verder
25 september 2018

SP stemt in met nieuwbouwplan Plakse Wei Bemmel

Afgelopen woensdag stemde de Lingewaardse gemeenteraad in met het nieuwbouwplan ‘Plakse Wei’. Het is zover, de bouwvakkers mogen definitief aan de slag voor de bouw van 61 woningen aan de Plakselaan te Bemmel. Met dank aan SP inzet zal de nieuwe wijk ook voorzien worden van tenminste 12 sociale huurwoningen.  

Lees verder
23 september 2018

Raad Lingewaard verwerpt SP voorstel ‘afschaf eigen bijdrage WMO’

Inwoners van Lingewaard, afhankelijk van een WMO voorziening, moeten een eigen bijdrage blijven betalen. Het voorstel van de SP om de eigen bijdrage af te schaffen werdt door de raad verworpen. 

Lees verder
19 september 2018

SP stelt vragen over recycling Lingewaardse kunstgrasvelden

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld over het recyclen van afgedankte Lingewaardse kunstgrasvelden. In de Zembla-uitzending ‘De Kunstgrasberg’ van 12 september j.l. kwam naar voren dat meerdere Nederlandse recyclingbedrijven blijken te frauderen. In plaats van kunstgras te recyclen wordt het illegaal opgeslagen en soms zelfs weer doorverkocht.

Lees verder
12 september 2018

SP: 'GEEF PATIËNTEN EN BEWONERS BESLISSENDE STEM IN BELANGRIJKE BESLUITEN VAN ZORGINSTELLING'

Als je in een zorginstelling woont dan is dat jouw thuis. Maar op dit moment hebben bewoners en patiënten nog weinig te vertellen over belangrijke besluiten die hun zorg en dus hun toekomst bepalen. SP-kamerlid Maarten Hijink dient daarom vandaag een aantal voorstellen in om de zeggenschap van bewoners en patienten fors te versterken. Hijink wil dat bewoners en patiënten het eindoordeel mogen vellen over de aanstellen van nieuwe bestuurders en over belangrijke besluiten zoals een fusie, een verbouwing of een verhuizing.

Lees verder

U bent hier