h

SP overhandigd rapport centrum aan wethouder

14 april 2011

SP overhandigd rapport centrum aan wethouder

Vanmiddag heeft de Lingewaardse SP, het onderzoeksrapport 'Huissen centrum autoluw?' overhandigd aan Wethouder Schut. Het resultaat van dit onderzoek is, dat zowel de bezoekers van het centrum, als de ondernemersvereniging, evenals de SP van mening zijn, dat op een aantal punten in het centrum, paaltjes dienen te komen, en deze op gezette tijden omhoog moeten worden gedaan. Teneinde de verkeersoverlast in het centrum te beperken.

De SP is vanaf november 2010 tot en met februari 2011, een zestal keren het centrum van Huissen in geweest. Dit hebben we op verschillende dagen gedaan, aangezien de verkeerssituatie in het centrum, verschilt per dag. De SP heeft in totaal 129 mensen op straat geïnterviewd en 9 mensen hebben de enquête, online ingevuld. Daarnaast heeft de SP een tweetal gesprekken gevoerd met de ondernemersvereniging en eenmaal om de tafel gezeten met het wijkplatform van het centrum in Huissen. Maar liefst 52% van de bezoekers van het centrum, wil dat het centrum als voetgangersgebied aangemerkt wordt. De ondernemersvereniging is het hier mee eens. Ook kon men een cijfer geven voor het centrum en het gemiddelde cijfer wat men gaf, was een 5.

U bent hier