h

RAAD LINGEWAARD WEIGERT VERTREKBONUS STADSREGIOBAAS AF TE KEUREN

14 december 2012

RAAD LINGEWAARD WEIGERT VERTREKBONUS STADSREGIOBAAS AF TE KEUREN

De moties van de SP,B06-L2000 en Lingewaard.NU waarin voorgesteld werd dat ook Lingewaard zich uit gaat spreken tegen de bovenwettelijk vertrekpremie van Stadsregiovoorzitter Jaap Modder (PvdA) hebben het niet gehaald.

De afgelopen weken trokken de partijen aan de bel toen bleek dat de vertrekkende voorzitter van de Stadsregio bovenop de reguliere wachtgeldregeling ook nog eens een premie van 109.000 euro meekrijgt om een ontstane pensioengat te dichten. Een dergelijke premie bovenop de riante wachtgeldregeling is voor een politiek ambtsdrager een unicum in Nederland.

Brian Claassen SP Lingewaard: "Wij vinden het hoogst ongewenst en ongepast om bovenop de wettelijke wachtgeldregeling ook nog eens een premie van 109.000 euro mee te geven aan de vertrekkend voorzitter . Het wachtgeld wat hij krijgt is volgens ons al meer dan voldoende. Het is op straat toch niet uit leggen dat deze bestuurder deze extra bonus krijgt, terwijl de gemiddelde Nederlander bij ontslag al snel met lege handen én een pensioengat staat. ‘

Hoewel een ruime meerderheid van de gemeenteraad zich kon vinden in de opvattingen van de SP,B06-L2000 en Lingewaard.NU stemde een meerderheid onder het motto dat er toch niks tegen gedaan kan worden tegen de motie. Dertien van de negenentwintig raadsleden steunden de motie wel. De PVDA wilde tot genoegen van de SP zelfs nog wat verder gaan door er een moreel appel aan de vertrekkende Stadsregiovoorzitter aan toe te voegen.

Claassen: ’Wat belangrijk is dat er een signaal wordt afgeven als dergelijk absurde situaties zich voordoen . Daarom is het ook zo Jammer dat de fracties van D66,Groen Links, VVD, LBL en het CDA hier niet aan mee wilde werken. Een gemiste kans naar onze mening’.

Het college van bestuur van de Stadsregio heeft laten weten dat er niet aan de regeling met Modder getornd kan worden. Komende week zal blijken of een meerderheid van de Stadsregioraad het eerdere besluit alsnog zal herzien.

U bent hier