h

SCHOOLZWEMMEN MOET WEER TERUGKOMEN

8 augustus 2013

SCHOOLZWEMMEN MOET WEER TERUGKOMEN

De SP  wil dat het schoolzwemmen weer ingevoerd wordt. Uit berichtgeving blijkt dat afgelopen jaar veel kinderen zijn verdronken en  in het ziekenhuis zijn beland omdat zij niet boven water wisten te blijven. Meerdere organisaties luidden deze week de noodklok over het bericht dat kinderen steeds vaker geen zwemdiploma’s hebben, te wijten aan de bezuinigingen.

Ook in Lingewaard is het schoolzwemmen wegbezuinigd. De SP wil dat het schoolzwemmen weer ingevoerd wordt wat moet leiden tot voldoende zwemvaardigheid middels diploma’s voor alle kinderen van de basisscholen.

Brian Claassen SP Lingewaard: ‘Het is ontzettend belangrijk dat elk kind tijdig leert zwemmen, het bevordert de zelfredzaamheid in het water, het  voorkomt verdrinking en is tevens een activiteit dat in meerdere opzichten uitsluiting van kinderen tegen gaat. Kunnen zwemmen is ook bevorderlijk voor de gezondheid, sportdeelname en bewegen in het algemeen. Armoede mag geen reden zijn dat kinderen niet leren zwemmen en geen diploma’s kunnen halen. Door gebrek aan geld in menig gezin zijn kinderen uitgesloten van zwemles, sociale omgang, sport- en speldeelname en het ervaren van plezier met leeftijdsgenoten. Ook deze kinderen hebben recht op veiligheid en erbij te horen.' 

U bent hier