h

SP LINGEWAARD IN ACTIE TEGEN LEEGSTAND HUURWONINGEN

20 december 2013

SP LINGEWAARD IN ACTIE TEGEN LEEGSTAND HUURWONINGEN

De SP is een actie gestart tegen de leegstand van sociale huurwoningen in Lingewaard. Alle leegstaande sociale huurwoningen van Waardwonen die langer dan een half jaar leeg staan  zijn  voorzien van posters met de tekst 'Waarom woont hier niemand?’

Veel van deze woningen staan lang leeg voor er een koper is gevonden, terwijl de wachttijd voor een sociale huurwoningen fors is. Een eerder verzoek begin december van de SP tot overleg werd door Waardwonen geweigerd.

Brian Claassen SP Lingewaard:’ In Lingewaard is de koopmarkt voor woningen verzadigd, er staan maar liefst 440 koopwoningen in de prijsklasse tot 250.000 euro in de verkoop. De particulieren die hun woning willen verkopen komen er vaak moeilijk vanaf. Tegelijktijdig  dumpt woningcorporatie Waardwonen dertig sociale huurwoningen in de uitverkoop. De woningen staan lang leeg, sommige meer dan een jaar, terwijl de gemiddelde meet-tijd van een sociale huurwoning voor starters 5,35 jaar en voor doorstromers 21,43 jaar bedraagt. Daarnaast tasten de leegstaande woningen de leefbaarheid in de wijken aan. Het wordt tijd voor realiteitszin en maatschappelijk verantwoord beleid bij Waardwonen‘.

De SP roept Waardwonen op om tenminste de 15 sociale huurwoningen die nu langer dan 6 maanden  leegstaan direct terug in de verhuur te nemen en weer voor de sociale huurprijs te verhuren. Wanneer de nieuwe huurders aangeven weer te willen vertrekken kunnen de woningen alsnog in de verkoop mits er voldoende soortgelijke sociale huurwoningen voor terug gekomen zijn. Ook is de SP van mening dat er hernieuwde afspraken moeten komen over de kernvoorraad sociale huurwoningen in Lingewaard.

U bent hier