h

SP Lingewaard blij met Gelders 'Impulsplan Wonen'

28 december 2014

SP Lingewaard blij met Gelders 'Impulsplan Wonen'

Foto: SP / SP Gelderland

De SP in Lingewaard is blij met de Gelderse Investeringsimpuls voor de bouw. Dankzij het provinciale investeringsgeld zijn al de nodige Lingewaardse huurwoningen energie zuinig gemaakt en gaan er nog vele volgen. 

Het impulsplan komt oorspronkelijk voort uit het Gelderse SP plan ‘Gelderland bouwt mee’. Het SP plan heeft de discussie op gang gebracht om een deel van de opbrengst, uit de verkoop van de Nuon-aandelen, te investeren in de bouw. Een plan, bedoeld om de bouwsector die de afgelopen jaren zwaar getroffen is door de economische crisis, weer op gang te helpen.

Veel aannemers, bouwbedrijven en bedrijven gerelateerd aan de bouw zijn al failliet gegaan en duizenden werknemers verloren hun baan. Bij de begrotingsbehandeling werd besloten tot een robuuste Investeringsimpuls, gefinancierd uit een deel van de Nuon-gelden. Het impuls plan is bedoeld om de bouw in Gelderland weer op gang te brengen en zo ook de Gelderse economie.

Onlangs is tijdens de Statenvergadering ingestemd met nog eens 31 nieuwe projecten in het kader van het impulsplan wonen. Inmiddels zijn er al 50 projecten van de grond gekomen. Dit heeft al tot veel positieve resultaten geleid en tot het vlottrekken van een aantal interessante bouwprojecten die anders niet door waren gegaan.

Ook in Lingewaard worden,dankzij de Gelderse gelden, steeds meer woningen ‘verduurzaamd’. In 2013 deed de SP in Lingewaard,met succes,een verzoek aan het college om bij de Staten erop aan te dringen,doorgang te verlenen aan het investeringsplan.

Woningcorporatie Waardwonen is momenteel druk met het aanbrengen van energie- besparende maatregelen in haar woningbezit. Ook Waardwonen ontvangt, net als een aantal andere Gelderse woningcorporaties, subsidie van de provincie Gelderland om haar woningen extra te 'verduurzamen’. Op dit moment worden 74 woningen in de Eiken- en Berkenstraat in Huissen voorzien van dak-, gevel- en vloerisolatie. Daarnaast worden dankzij de Gelderse Investeringsimpuls, zonnepanelen geplaatst. De isolerende maatregelen en de zonnepanelen zorgen voor een flinke verlaging van de energielasten. Daarnaast zorgt het Gelders impuls plan  voor  600 banen en 150 leerling-werkplaatsen.  

U bent hier