h

De SP-eld: Burgemeester ‘kans op terroristische aanslag Lingewaard niet gering’

11 februari 2015

De SP-eld: Burgemeester ‘kans op terroristische aanslag Lingewaard niet gering’

De kans dat Lingewaard doelwit wordt van aanslagen is niet gering . Dat schrijft Burgemeester Schuurmans naar aanleiding van vragen van de lokale VVD fractie. Die partij wilde weten hoe groot het risico op aanslagen is in Lingewaard en wat de gemeente aan maatregelen neemt tegen Lingewaardse Jihadisten.

Mogelijke doelwitten

Lingewaard kent tal van interessante doelwitten. De gemeente staat internationaal bekend om een groot aantal, voor Nederland en Europa belangrijke gebouwen, kerncentrales, vliegvelden, treinstations en  synagogen.

Veiligheid

Het stevige antwoord doet vermoeden dat de veiligheid in Lingewaard in het geding is. Schuurmans zegt dat Lingewaard extra waakzaam is en dat die waakzaamheid ook geboden is vanwege het oplevend Jihadisme onder de Lingewaardse inwoners. Volgens Schuurmans is de politie extra alert op straat, zijn scholen en leerplichtambtenaren gespitst op gedragsverandering bij jeugd en worden de potentiële Syriëgangers in de gaten gehouden.

De VVD is gealarmeerd door het stevige antwoord en gaat daarom pleiten voor extra beveiligingsmaatregelen. Gedacht wordt aan het telefonisch afluisteren van alle inwoners, inzet van gevechtshelikopters boven de Gendtse en Bemmelse uiterwaarden waar de Lingewaardse Jihadisten getraind worden en commandotroepen bij het gemeentehuis in Bemmel en de raadsvergaderingen in Huissen om aanslagen op ambtenaren en politici te voorkomen. 

De overige politieke partijen doen de vraagstelling en uitspraken van de VVD’ers af als angst zaaiende nonsens bedoeld voor politiekgewin. Het zou een VVD samenspel bedoeld om de portefeuille van de Burgemeester belangrijker voor te laten doen als werkelijk het geval is en zodat de nieuwe VVD fractie ook eens een keer de pers haalt. De VVD verwerpt de aantijgingen en is van mening dat de andere Lingewaardse partijen aan struisvogelpolitiek doen gezien het hoog risico gehalte van Lingewaard. New York, Madrid, Londen, Parijs, het is niet meer dan logisch dat Lingewaard nu aan de beurt is aldus de bezorgde VVDérs.  

U bent hier