h

Wethouder Sluiter wijst inzet voor verbetering acute huisartsenzorg af

17 april 2015

Wethouder Sluiter wijst inzet voor verbetering acute huisartsenzorg af

Wethouder Sluiter (LBL) gaat zich niet inzetten voor een beter bereikbare acute huisartsenzorg in Lingewaard. Volgens de in Huissen woonachtige, van auto en chauffeur voorziende, wethouder kan hij zelf de huisartsenpost in Velp zelf goed bereiken dus zal voor andere Lingewaarders niet anders zijn was zijn opmerkelijke redenatie. Dat een groot deel van de inwoners veel verder moeten reizen om de post te bereiken en lang niet altijd kunnen rekeken op vervoer had de wethouder geen boodschap aan. 

Van 2011 tot 2012 deed de SP onderzoek onder inwoners van Lingewaard. 87% van de inwoners zag de noodzaak van een huisartsenpost in Lingewaard. 11% van de Lingewaarders moet noodgedwongen deze vorm van zorg ontberen. Lingewaardse huisartsen gaven aan dat inwoners van Lingewaard door uitgestelde zorg onnodig op de operatietafel zijn beland. Inwoners meldden dodelijke slachtoffers door uitgebleven hulp vanuit de huisartsenpost. 

Huisartsen gaven aan bereid te zijn tot het opzetten van een Lingewaardse post wanneer de financiering geregeld is. De gemeente heeft een zorgplicht. Het is aan de wethouder om bij de zorgverzekeraars aan te kloppen voor verbetering van de acute huisartsenzorg in Lingewaard. Net als zijn voorganger, wethouder Barth van Eeten, weigert nu ook wethouder Sluiter zelfs het gesprek aan te gaan met de zorgverzekeraars. 

Carla Claassen SP Lingewaard: ‘Op de  zorg behoort een wethouder te zitten  die de problemen van de mensen begrijpt en voor hen wil knokken. Wethouder Sluiter staat ver van de realiteit van de gewone mensen af. Voor iedereen is de post in Velp makkelijk te berijden zegt de  wethouder. Kennelijk leeft de wethouder met het idee dat iedereen voorzien is van een auto en chauffeur, ook in de nacht beschikbaar. Knokken voor de inwoners zit er niet in. Zolang Lingewaard dit soort, voor de inwoners inactieve, wethouders voortbrengt hoeven we dus zeker niet op verbetering te rekenen. Het wordt de hoogste tijd voor een SP wethouder op het sociale domein!' 

U bent hier