h

SP START ONDERZOEK OVER DE TOEKOMST VAN DE AMBULANCEZORG

10 augustus 2015

SP START ONDERZOEK OVER DE TOEKOMST VAN DE AMBULANCEZORG

Foto: SP / SP

SP-Kamerleden Renske Leijten en Henk vanGerven zijn een onderzoek gestart onder ambulancemedewerkers over de toekomst van de ambulancezorg. Van Gerven: 'In de politiek wordt veel gesproken over de ambulancezorg, maar juist de ambulancemedewerkers zijn de deskundigen die weten hoe het er in de praktijk werkelijk aan toe gaat. Daarom willen we graag van hen horen wat hun visie is op de toekomst van de ambulancezorg.'

Na de zomer wordt er in de Tweede Kamer gesproken over de inrichting van de ambulancezorg. 'Een van de belangrijkste vragen die nu voorligt is of de ambulancezorg publiek of privaat georganiseerd moet worden. De beslissing hierover zal heel ingrijpend zijn voor de zorgverleners. Ik hoor dus graag wat zij van deze keuze vinden,' aldus Van Gerven.

De SP zal de resultaten van het onderzoek bespreken in de Tweede Kamer. Werkt u in de ambulancezorg? Dan kunt u hier de vragenlijst invullen en hem doorsturen aan collega's.

U bent hier