h

SP: 'Nieuwbouwplan (zorg)wooncomplex Bemmel kan nog beter'

13 maart 2016

SP: 'Nieuwbouwplan (zorg)wooncomplex Bemmel kan nog beter'

Afgelopen donderdag werd het ontwikkelingsplan Dorpstraat/Oostervelden, de bouw van een (zorg) wooncomplex met 18 appartementen en 6 patiowoningen, allen sociale huurwoningen, vooral bedoeld voor ouderen, vastgesteld door de raad. Een goed plan wat nog beter kan volgens de Lingewaardse SP. 

SP raadslid Brian Claassen: 'Ook in Lingewaard is de behoefte aan sociale huurwoningen veel groter dan het aanbod en dan met name voor kleinere huishoudens. Vele ouderen, nu nog wonend in een één-gezinshuurwoning, zijn op zoek naar een geschikte kleinere woning en dat het liefst dichtbij de voorzieningen. Het plan bedient deze ouderen op zijn wenken en zal daarnaast ook leiden tot extra doorstroom wat weer ten goede kan komen van jongere mensen op zoek naar een één-gezinshuurwoning. Een goed plan maar het kan nog beter. Dit door realisatie van enkele rolstolwoningen in of bij het complex, want ook daar is de behoefte momenteel groter dan het aanbod. Het rolstoelwoningentekort leidt nu vaak tot verwijzing naar gewone senioren woningen die in de meeste gevallen te weinig (beweging) ruimte bieden voor de betreffende doelgroep, vooral wanneer het meerdere personen per woning betreft en hulpmiddelen zoals tilliften gebruikt moeten worden.'

Wethouder Sluiter reageerde positief op het SP pleidooi voor realisatie van rolstoelwoningen in of bij het wooncomplex en zei direct toe dat hij zich bij Waardwonen hard zal gaan maken voor realisatie van deze woningen. Volgende week gaat de SP in gesprek met de nieuwe directrice van Waardwonen,een kennismaking gesprek waarbij ook gesproken gaat worden over de plannen van de woningcorporatie. De SP, zal ook dan,als onderdeel van het gesprek,het tekort aan rolstoelwoningen te sprake brengen. 

Foto: SP

U bent hier