h

SP START ONDERZOEK ONDER KINDEROPVANGMEDEWERKERS

8 maart 2016

SP START ONDERZOEK ONDER KINDEROPVANGMEDEWERKERS

 SP-Kamerlid Tjitske Siderius start  een onderzoek onder medewerkers  in de kinderopvang. In de  kinderopvang is er de afgelopen  jaren veel veranderd. Er zijn  miljoenen euro’s in de sector  geïnvesteerd, maar er is ook (fors)  bezuinigd. Daarnaast zijn er  verschillende programma’s gestart om de kwaliteit en de veiligheid te verbeteren. Wat betekenen al deze veranderingen voor het personeel op de werkvloer? Hoe kijken zij naar de toekomst van de kinderopvang? Siderius: ‘Met dit onderzoek geven we het personeel in de kinderopvang een stem. Zij weten als geen ander hoe de kinderopvang ervoor staat.’

Het onderzoek vraagt de mening van het personeel over de arbeidsomstandigheden, de werkdruk, de kwaliteit en veiligheid van het opvangen van kinderen. Daarnaast wordt ook de mening gevraagd over inhoudelijke onderwerpen als integrale kindcentra, het zogenaamde ontwikkelrecht voor peuters en de financiering van het stelsel van kinderopvang. Ook de toekomst van de kinderopvang komt aan bod.

De resultaten van dit onderzoek onder werknemers in de kinderopvang worden voorgelegd aan de regering en het parlement. Op deze manier brengt de SP de dagelijkse praktijk van de kinderopvang in de politiek. Uit de resultaten zal de SP ook conclusies kunnen trekken hoe het anders en beter moet.

Werkt u in de kinderopvang? Vul de vragenlijst snel in. Het onderzoek loopt tot 15 april 2016.

U bent hier