h

Lingewaardse Raad stemt in met Raadscommissie Sociaal Domein

18 februari 2017

Lingewaardse Raad stemt in met Raadscommissie Sociaal Domein

Op aanraden van fractiespecialisten Sociaal Domein van de SP, CDA en LBL besloot een meerderheid van de raad, tijdens de raadsvergadering van 9 februari jl. voor het instellen van een Raadscommissie dat toezicht gaat houden op het Sociaal Domein. Alleen Basis06, VVD en D66 stemden tegen. 

Deze commissie, waar fractiespecialisten Sociaal Domein van alle partijen mogen aanschuiven, krijgt de taak om de effecten van het beleid rondom de WMO, Jeugdzorg en Participatiewet te monitoren. 

SP fractievoorzitter Carla Claassen, één van de voorvechters van de raadscommissie is content met het raadsbesluit.

Claassen: ‘Bij de SP hulpdienst komen regelmatig klachten binnen met betrekking tot uitvoering van de WMO, Jeugdzorg of de Participatiewet. Daarnaast zijn ook regelmatig vraagtekens te zetten of al het Zorggeld alleen voor de Zorg ingezet wordt en hebben we meegemaakt dat bedrijven en instanties die hulpmiddelen of zorg moeten leveren niet altijd goed functioneren. Ook dat vraagt om maatregelen. Een Raadscommissie als extra mogelijkheid om met de fractiespecialisten van andere partijen en ‘mensen uit het veld’ over mogelijke oplossingen en maatregelen te kunnen praten maakt de kans op verbetering van het Sociaal Domein groter. Voorkomen is beter dan genezen. De Raadscommissie kan ook nieuw beleid waarbij de nodige risico’s voor onze inwoners aan kleven op de agenda zetten.‘ 

U bent hier