h

Goed nieuws: BOUW WOONZORGCOMPLEX BEMMEL MAG VAN START

15 juli 2017

Goed nieuws: BOUW WOONZORGCOMPLEX BEMMEL MAG VAN START

Woningcorporatie Waardwonen mag het bouwplan van 24 betaalbare huurappartementen aan de Dorpstraat-Oostervelden in Bemmel gaan uitvoeren. De daarvoor benodigde bestemmingsplanwijziging werd afgelopen donderdag, tot tevredenheid van de SP, door de Lingewaardse gemeenteraad goedgekeurd.

Het wooncomplex wordt gebouwd op de locatie waar momenteel de voormalige brandweerkazerne van Bemmel staat te verpauperen. Op aangeven van de SP worden er ook rolstoelvriendelijke woningen in het wooncomplex gerealiseerd. Het wooncomplex wordt mede door provinciale subsidie mogelijk gemaakt. Alleen Groen Links, D66 en Dorps Belangen stemden tegen het voorstel dat het sociale bouwplan in het centrum van Bemmel mogelijk maakt.

SP raadslid Brian Claassen: ‘Dag verpaupering, welkom betaalbare huurwoningen! Het centrum wordt er weer een stukje fraaier op en tientallen mensen kunnen straks hun intrek doen in een nieuw huurappartement, betaalbaar, dichtbij voorzieningen en indien nodig met zorg vanuit de RijnWaal Zorgroep toe. Dit zijn van die bouwplannen waar de SP zich graag voor inzet. Wij zijn dan ook blij dat Waardwonen nu echt mag doorpakken.’

U bent hier