h

Burgemeester Lingewaard: ‘ik wil geen roofvogels meer zien op de braderieën’

4 september 2017

Burgemeester Lingewaard: ‘ik wil geen roofvogels meer zien op de braderieën’

Burgemeester Schuurmans wil geen roofvogels meer zien op braderieën in haar gemeente. De organisatoren van de Lingewaardse braderieën hebben daarom te horen gekregen dat zij geen roofvogels meer moeten laten uitstallen. De Burgemeester kwam tot deze actie nadat de SP hierop had aangedrongen.

SP raadslid Brian Claassen: ‘ Het is een trieste vertoning dat de vogels, gevangengehouden in een onnatuurlijke omgeving, op markten worden uitgestald om geld voor hun ‘baasjes’ te verdienen. Deze roofvogels leven in gevangenschap, liggen aan korte kettingen en kunnen daardoor geen natuurlijk gedrag vertonen. Sommige uilen zijn van nature schemer of nachtdieren, dit soort dieren moet je niet op een lawaaierige braderie vastketenen. En laten we niet vergeten dat dit soort vogels goed in staat zijn om mensen flink te verwonden. Een kindergezicht is zo binnen een seconde totaal verwoest als een oehoe gaat uithalen met zijn grote krachtige klauwen. Gelukkig ziet de Burgemeester nu ook in dat het onverstandig en niet kies is om dit soort commerciële dieronvriendelijke fratsen zomaar toe te staan. Wij gaan ervanuit dat de organisatoren de gemeente te vriend wil houden en voldoen aan de dringende oproep van de Burgemeester. En nou maar hopen dat ook andere Burgemeesters zullen volgen.’ 

 

 

U bent hier