h

HUP JUFS EN MEESTERS VOOR BETER ONDERWIJS!

6 oktober 2017

HUP JUFS EN MEESTERS VOOR BETER ONDERWIJS!

Foto: SP

Meer dan 60.000 meesters en juffen verzamelden zich gister in het Zuiderpark in Den Haag. Bijna elke basisschool in Nederland hield de deuren gesloten, want het onderwijs staakte, voor een beter salaris en tegen de veel te hoge werkdruk. De SP zet zich al jaren in voor een beter salaris van het onderwijspersoneel en voor verlaging van de werkdruk door meer ondersteuning en kleinere klassen. Dat komt niet alleen ten goede van het onderwijspersoneel maar ook aan de kinderen die recht op goed onderwijs hebben. In Den Haag waren dan ook veel SP-ers aanwezig om de actie te ondersteunen. Emile Roemer – zelf oud-docent – steunt de actievoerders volkomen: ‘Al veel te lang wordt de roep van meesters en juffen genegeerd. Klassen puilen uit, de administratie neemt alleen maar toe en het salaris blijft achter. Zij doen zulk belangrijk werk voor de toekomst van onze kinderen. De politiek kan de oproep voor beter salaris en minder werkdruk niet langer negeren.'

 

U bent hier