h

Lingewaard zet zich in voor een ambulance steun/standplaats in Bemmel

29 november 2017

Lingewaard zet zich in voor een ambulance steun/standplaats in Bemmel

Tot tevredenheid van de SP gaat het college zich inzetten voor een steun/standplaats van de ambulance in Lingewaard. Daarbij wordt de VGGM voorgesteld om de steun/standplaats naast de brandweerkazerne in Bemmel te realiseren. 

Mocht de VGGM akkoord gaan kan dit de aanrijtijden voor de Lingewaardse kernen verkorten. Momenteel zijn spoedeisende ritten vooral naar Doornenburg niet te berijden binnen de afgesproken tijd. 

Dat het college nu een poging doet is het gevolg van dat een geplande steunpunt/standplaats voor een ambulance in Elst, maar niet van de grond komt. Dit biedt kans voor een steun/standplaats op de Houtakker naast de Bemmelse brandweerkazerne. Vandaaruit zijn niet alleen de Lingewaardse kernen, maar ook Overbetuwe en Arnhem-zuid snel te bereiken. 

SP raadslid Brian Claassen: ‘De SP gaat er vooralsnog vanuit dat het college zich goed blijft inzetten voor de ambulance steun/standplaats, maar we gaan natuurlijk wel de vinger aan de pols houden. Voorlopig lijkt het college op de goede weg en is een positief besluit van de VGGM in zicht. Mooi zo!’ 

U bent hier