h

SP stemt in met nieuwbouwplan Plakse Wei Bemmel

25 september 2018

SP stemt in met nieuwbouwplan Plakse Wei Bemmel

Afgelopen woensdag stemde de Lingewaardse gemeenteraad in met het nieuwbouwplan ‘Plakse Wei’. Het is zover, de bouwvakkers mogen definitief aan de slag voor de bouw van 61 woningen aan de Plakselaan te Bemmel. Met dank aan SP inzet zal de nieuwe wijk ook voorzien worden van tenminste 12 sociale huurwoningen.  

Verwacht wordt dat de geplande woningen, bestaande uit vrijstaande, twee onder een kap en geschakelde woningen, waaronder senioren en 12 sociale huurwoningen in 2021 opgeleverd worden.

Brian Claassen, woordvoerder Wonen namens de SP fractie, is tevreden over het eindresultaat. ‘De SP staat voor groene wijken waar woningen in alle segmenten, dus voor iedere beurs, te vinden zijn. Gezien de samenstelling van de coalitie met een grote VVD fractie en VVD wethouder op woonbeleid, was het hoogst onzeker of er ook voor mensen met smallere beurs gebouwd zou worden. De VVD heeft immers in het verkiezingsprogramma opgenomen dat er geen sociale huurwoningen bijgebouwd mochten worden. Vandaar dat de SP, tijdens de eerste raadsbijeenkomst, nog eens stevig gepleit heeft voor de bouw van de betaalbare sector met tenminste 20% sociale huurwoningen. Aangezien aan deze wensen tegemoet gekomen is en de wijk een groen karakter krijgt is de SP tevreden over het plan.

De komende jaren zullen er nog meer plannen voor nieuwbouwwijken aan de raad worden voorgelegd. De SP zal zich bij al deze plannen blijven inzetten voor de bouw van de betaalbare huur- en koopsector.

 

U bent hier