h

SP voorstel 'haalbaarheidsonderzoek multifunctioneel sportveld Haalderen’ helaas verworpen

13 november 2018

SP voorstel 'haalbaarheidsonderzoek multifunctioneel sportveld Haalderen’ helaas verworpen

Het, tijdens de Begrotingsraad ingebrachte, voorstel voor onderzoek naar de haalbaarheid van een multifunctioneel sportveld in Haalderen is verworpen door de raad. Het SP voorstel werd alleen gesteund door B06 en Groen Links. Daarmee kijkt het kunstgrasveld waar zowel voetbalclub HAVO en scholen gebruik van zouden kunnen gaan maken voorlopig van de baan.

Kiezers op het verkeerde been gezet 

Ondanks mooie beloftes in verkiezingstijd stemde ook Lokaal Belang Lingewaard, CDA en de VVD net als D66, PvdA, LFS en Lingewaard.NU tegen het haalbaarheidsonderzoek. SP raadslid Brian Claassen kijkt er niet echt meer van op maar had toch op meer steun voor Haalderen gerekend. Claassen: ‘Van de vier coalitiepartijen waren er drie die, in verkiezingstijd, de inwoners van Haalderen vertelden dat zij graag mee willen werken aan het realiseren van een multifunctioneel veld. Lokaal Belang liet zelfs flyers rondbrengen waarin zij vertelden zo’n veld te willen realiseren in Haalderen. Nu de daad bij het woord gevoegd moet worden willen ze niet eens laten onderzoeken of het überhaupt wel haalbaar is. En dan vinden ze het nog gek dat de meeste mensen geen vertrouwen meer hebben in de politiek. De SP is anders. Wij zeggen wat we gaan doen en doen wel wat we zeggen. Haalderen hangt elke raadsperiode, steeds opnieuw, aan de laatste mem. Dat kan en moet anders in het belang van de leefbaarheid in Haalderen.’

SP houdt woord

Na de succesvolle SP inzet voor de bieb en inzet voor opknap van het Mariaplein blijft de SP zich ook inzetten voor meer betaalbare woningen en een multifunctioneel veld in Haalderen. Net zoals de andere kernen kan ook Haalderen op de SP rekenen!’

Foto: SP Lingewaard

 

U bent hier