h

SP ondersteunt initiatief Dierenweide Lingewaard

6 november 2018

SP ondersteunt initiatief Dierenweide Lingewaard

Foto: SP Lingewaard

Afgelopen zondag werd de SP fractie verwelkomd door de drie initiatiefnemers die de vervallen dierenweide in het Slingerbos in Huissen willen opknappen en vernieuwen.

Zo moeten de oude vervallen bouwwerken, waaronder de stallen, opbergruimtes en hekwerken, vervangen worden voor de veiligheid van mens en dier. Daarnaast moet de dierenweide beter toegankelijk worden gemaakt voor kinderwagens en rolstoelstoelen. En moeten er meer dieren bijkomen. Daarmee wordt het, door de gemeente, verwaarloosde dierenpark weer een mooie ontmoetingsplaats. Ook wordt de Dierenweide geschikt gemaakt als dagbestedingsplek voor mensen met een beperking, ouderen en mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Kortom, goed voor de dieren, mensen en leefbaarheid in de buurt, aldus SP raadslid Brian Claassen die de inzet van de gemeente tot nu toe teleurstellend vindt. Claassen: De gemeente Lingewaard staat niet onwelwillend tegenover het initiatief, maar is zeker niet toeschietelijk met de nodige hulp. Dat kan en moet beter. In andere gemeenten zie je dat de dierenparken goed onderhouden worden door de gemeente. Daarnaast wordt er ook voor de nodige hulp gezorgd. De gemeente Lingewaard daar in tegen heeft dit dierenpark laten verpauperen en is nu wel heel karig met de hulp aan de inwoners die het park willen opknappen. Kennelijk zien ze onvoldoende de waarde in van een mooi dierenpark met sociale functie. De SP ziet dat wel in dus gaan wij ons de komende tijd ook inzetten voor dit geweldige burgerinitiatief. De initiatiefnemers doen wat de gemeente nagelaten heeft. Zij zijn samen met de verzorgers de mensen van goede wil, nu het college en de gemeenteraad nog. De initiatiefnemers, de verzorgers, de buurt en natuurlijk de dieren kunnen op de SP rekenen’

Foto: SP Lingewaard

Foto: SP Lingewaard

Foto: SP Lingewaard

Foto: SP Lingewaard

Foto: SP Lingewaard

U bent hier