h

SP: ‘Gemeente, help scholen voor vergroening schoolpleinen’

22 november 2018

SP: ‘Gemeente, help scholen voor vergroening schoolpleinen’

Een groen schoolplein heeft veel voordelen ten opzichte van de versteende schoolpleinen. Daarom heeft de Provincie een subsidieregeling voor vergroening van schoolpleinen in het leven geroepen. Uit onderzoek is echter gebleken dat veel scholen niet op de hoogte zijn van deze regeling of moeite hebben met de nodige plan van aanpak te maken. Daarom ziet de Lingewaardse SP graag dat de gemeente scholen op deze subsidie attendeert en indien gewenst begeleidt in het aanvragen ervan.

SP raadslid Brian Claassen: ‘Stenen eruit, groen erin, dat heeft vele positieve effecten. Op de eerste plaats zorgen gras, struiken, bomen voor een prettigere en veiligere speelomgeving. Daarnaast gaat het forse temperatuurstijgingen tegen op warme dagen en zorgt het voor een betere afvoer van regen water. En verhoogt een groen schoolplein de leefbaarheid in de buurt. Het zou jammer zijn als scholen de ‘vergroenings-kans’ laten liggen omdat ze niet op de hoogte zijn van de regeling of moeite hebben met het maken van de nodige plan van aanpak. Vandaar dat de SP graag ziet dat de gemeente bereid is om een handje te helpen.' 

Na aanleiding van een artikel in De Gelderlander betreffende het SP verzoek aan het college hebben meerdere onderwijzers positief gereageerd maar er zijn ook tegenstanders. Zo geeft de directrice van De Vonkenmorgen in Gendt aan dat zij het absoluut niet ziet zitten uit vrees voor vieze kleding.

Claassen: ‘Laten we voorop stellen dat het om een optie gaat en niet om een verplichting. Dat gezegd hebbend is het jammer, vooral voor de kinderen, dat de directrice direct in, redelijk te voorkomen of op te lossen, problemen denkt en voorbij gaat aan de meerdere voordelen. Jonge onderwijzers die ook gereageerd hebben waren wel allemaal positief, dat geeft hoop voor de nabije toekomst.’

 

 

 

U bent hier