h

SP verzoek '30 km-zone Nijmeegsestraat Gendt' omarmd door college

20 december 2018

SP verzoek '30 km-zone Nijmeegsestraat Gendt' omarmd door college

Het college van B&W staat achter het idee om een 30 km/uur-zone in te stellen op het eerste deel van de Nijmeegsestraat in Gendt. Dat blijkt uit de beantwoording van SP vragen.

SP raadslid Brian Claassen had het 30 km/uur-zone idee geopperd om onveilige situaties op de druk bereden weg langs de basisschool, de kerk, verzorgingstehuis en seniorenappartementen tegen te gaan. Dit nadat meerdere inwoners uit Gendt bij de SP aan de bel hadden getrokken. De melders spraken daarbij over veel bijna ongelukken en kleine ongelukken op de druk bereden weg waar momenteel een maximumsnelheid van 50 km/h geldt.

Gehoord de meldingen, gezien de situatie, er van uitgaande dat de verkeersdruk hoger wordt door extra woningbouw en wetende dat de Nijmeegsestraat in 2019 volledig ‘op de schop gaat’ ziet Claassen dit als het moment om een 30 km/uur-zone te realiseren.

Het college antwoordde positief op het SP verzoek maar voegde er wel aan toe dat er wellicht meerkosten aan vastzitten waarover de gemeenteraad nog moet beslissen. De ontwerpfase van de planvoorbereiding vindt plaats in 2019.

 

U bent hier