h

SUCCES: GEEN MARKT IN DE AMBULANCEZORG!

25 juni 2019

SUCCES: GEEN MARKT IN DE AMBULANCEZORG!

Foto: SP

De dreigende aanbestedingen in de ambulancezorg zijn van de baan. De minister van Medische Zorg en Sport kiest in plaats daarvan voor een permanente gunning, wat betekent dat aanbieders van ambulancezorg niet met elkaar hoeven te concurreren. Eindelijk is het besef doorgedrongen dat de markt geen plaats heeft in de ambulancezorg!

In 2015 hield de SP een onderzoek onder personeel in de ambulancezorg. De resultaten van dat onderzoek lieten niets aan de verbeelding over. De medewerkers kozen massaal (met 79% (!)) vóór de variant waarin de ambulancezorg niet wordt aanbesteed en tegen de marktwerking.

SP-kamerlid Henk van Gerven: ‘Dit grote succes is mede te danken aan het jarenlange verzet van de professionals werkzaam in de ambulancesector. Het besluit is van groot belang voor de continuïteit en kwaliteit in de ambulancezorg nu de regionale ambulancevoorzieningen van hun toekomst verzekerd zijn. De markt in de ambulancezorg is eindelijk ten grave gedragen. Ik hoop dat dit voor de vele andere sectoren in de zorg ook snel zal gelden. De zorg is geen markt.’

U bent hier