h

SP: 'Wissel de gifspuit in voor natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups!'

17 juli 2019

SP: 'Wissel de gifspuit in voor natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups!'

Foto: SP / flickr.com

In grote delen van het land ervaren mensen momenteel overlast van de Eikenprocessierups. Dat zal ook in Lingewaard voorkomen. Contact met de brandharen van de rupsen kunnen klachten als irritatie van huid en luchtwegen veroorzaken. Gemeenten kiezen voor verschillende manieren om de Eikenprocessierups te bestrijden.

De SP heeft het college gevraagd om de gifspuit in te wisselen voor natuurlijke bestrijding door te gaan investeren in het aantrekken van natuurlijke vijanden van de Eikenprocessierups en via meer gevarieerde aanplant.

Verschillende gemeenten experimenteren inmiddels met het inzetten van natuurlijke vijanden in de strijd tegen de Eikenprocessierups. De eerste resultaten zijn veelbelovend. Het aantal meldingen van overlast door de Eikenprocessierups zijn flink gedaald in deze gemeenten. De gemeente Wapenveld meldt zelfs een afname van eikenprocessierupsen met maar liefst 85%.

Het college zal vóór 30 augustus reageren op het SP verzoek. 

U bent hier