h

CBP: 'Ruim driekwart huishoudens flink beter af met SP zorgplan'

28 oktober 2019

CBP: 'Ruim driekwart huishoudens flink beter af met SP zorgplan'

Foto: SP

De SP wil het verplichte eigen risico en de zorgpremie geheel afschaffen. In plaats daarvan moet de zorgkosten inkomensafhankelijk fiscaal afgedragen worden.  

Volgens de rekenmeesters van het Centraal Planbureau (CPB) pakt het SP plan met name voor de lagere en middeninkomens heel goed uit. Deze inkomensgroepen, ruim driekwart van de Nederlandse bevolking, gaan bij uitvoering van het SP plan er tussen de 3,5 procent en 4,2 procent aan koopkracht op vooruit.

De hoogste inkomens gaan wat meer bijdragen aan de zorg echter gaan er per saldo niet op achteruit. Deze groep profiteert door het Kabinet namelijk veel meer van de loonbelastingverlaging dan de lage- en middeninkomens.

U bent hier