h

SP wijst het korten op de AVAN kilometers af

13 december 2019

SP wijst het korten op de AVAN kilometers af

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag, 12 december, heeft de SP als enige Lingewaardse partij tegen het bezuinigingsplan op het sociaal domein gestemd.

Belangrijkste reden voor de tegenstem was het collegeplan om te bezuinigen op het doelgroepen vervoer waardoor de mensen die afhankelijk zijn van dit vervoer benadeeld worden.

Carla Claassen: ‘Voor de SP is belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Wij staan altijd pal voor menselijk beleid. Onder de gebruikers zitten bijvoorbeeld ook ouderen met een fysieke beperking en een klein pensioentje waarvan de partner noodgedwongen door ziekte in een verzorgingshuis woont. Voor deze mensen, die na vele jaren samenleven ineens gescheiden zijn van tafel en bed, is de partner kunnen bezoeken van groot belang. Dat bezoek wordt nu beperkt door het collegeplan wat ondersteund is door de meerderheid in de raad. De besparing die hiermee behaald wordt is een klein bedrag voor de gemeente met grote gevolgen voor een deel van de gebruikers. Opnieuw blijkt dat kwetsbare mensen alleen structureel op de SP kunnen rekenen.' 

 

U bent hier