h

SP voorstel 'Stop de verdozing van Lingewaard' helaas verworpen

11 juni 2020

SP voorstel 'Stop de verdozing van Lingewaard' helaas verworpen

Foto: SP

De meerderheid van politiek Lingewaard, met de PvdA en de VVD voorop, wil graag XXL-distributieloodsen aantrekken die in het gebied tussen Huissen en Bemmel gerealiseerd moeten worden. Met als gevolg dat daar eenzelfde soort 'verdozing’ gaat plaats vinden als op Park 15 tussen Elst en Oosterhout. Uitzondering daarop is met name de SP die dit een te grote aanslag vindt op het Lingewaards landschap. De SP trachtte tijdens de raadsvergadering van 11 juni de komst van de 4 of meer hectare metende distributieloodsen te voorkomen. Het SP voorstel ‘Stop de verdozing van Lingewaard’ werd helaas alleen gesteund door GL en D66.

SP fractievoorzitter Brian Claassen: 'Opmerkelijk is dat GL en D66 om dezelfde reden als de SP tegen de komst van megaloodsen zijn echter datzelfde landschap nog meer vol willen leggen met vele hectares aan installaties  met zonnepanelen. Dat wat voorkomen is met dank aan een voorstel van de SP en B06. En dat de voorstanders van de megaloodsen tegen deze installaties  zijn vanwege de aantasting van het landschap. Kortom, het betreffende landschap kent dus helaas nog maar één structurele beschermer, de SP. Lingewaard is de groene buffer tussen Arnhem en Nijmegen en dat blijft wat de SP ook zo. Wat de SP betreft stoppen we dan ook met het steeds verder afbreken van het betreffende mooie open landschapgebied door extra industrietereinen met megaloodsen of door megavelden vol met zonnepanelen. En behouden we dit gebied voor het verbouwen van landbouwproducten en het versterken van de natuur wat tevens goed is voor het klimaat en fietstoerisme.'

U bent hier