h

SP: ‘Geen peperdure cadeaus voor bedrijven maar investeren in goede zorg voor mensen'

3 juli 2020

SP: ‘Geen peperdure cadeaus voor bedrijven maar investeren in goede zorg voor mensen'

Politiek is keuzes maken. Zeker ten tijde van financiële tegenvallers. Zo wordt ook Lingewaard financieel geraakt door het beleid van Kabinet Rutte en de gevolgen van corona. Een miljoenen tekort dreigt voor Lingewaard. Het is dan de taak van de gemeenteraad om de juiste prioriteiten te stellen. Voor de SP is dat de zorg voor de inwoners die afhankelijk zijn van ondersteuning. Voor de meeste andere partijen ligt dat helaas anders. Dat bleek tijdens de raadsvergadering omtrent de Kaderbrief waarin het college hun plannen voor 2021 kenbaar maakte.

Zo zien we dat de raad, zelfs tijdens een gezondheidscrisis, liever miljoenen investeert in een miljoenen kostend, niet noodzakelijk, asfaltproject en een cadeau voor bedrijven dan in het op peil houden van de zorg voor kwetsbare mensen. Denk daarbij aan het verflauwen van een tweetal bochten van de Karstraat zodat het vrachtverkeer op hogere snelheid Huissen door kan jagen. En in het subsidiëren van verfraaiing van bedrijfspanden op de Houtakker in Bemmel. De kosten daarvan hoopt het college en een raadsmeerderheid te besparen op het sociaal domein dat al te maken heeft met grote kortingen en extra dure taken opgelegd door Kabinet Rutte.

De SP vindt dat onverstandig, onrealistisch en niet sociaal. Wat de SP betreft wordt het ‘bochten verflauw project’ in de ijskast gezet tot betere tijden. En hoeven de inwoners niet mee te betalen aan de verfraaiing van bedrijfspanden. Daar zijn de bedrijven immers zelf verantwoordelijk voor. Aan het afbreken van de belangrijke ondersteuning voor minderbedeelden en zorgbehoevenden heeft de SP, in tegenstelling tot alle andere partijen, nog nooit meegewerkt en zal dat ook nooit doen. Wat betreft het standpunt omtrent het ‘bochten verflauw project’ vindt de SP alleen GL aan de zijde. Wat betreft het gratis geldcadeau voor bedrijven om hun bedrijfspanden te verfraaien staat de SP helaas alleen. 

De SP staat pal voor een sociaal Lingewaard in woord én daad. Een partij die te alle tijden oprecht opkomt voor gewone mensen, met extra aandacht voor kwetsbare mensen, omdat de overige partijen dat te vaak nalaten. Daar staan we bekend om. Daarom stemmen er ook zoveel Lingewaarders op de SP. Een sociaal verhaal doen voor de bühne om dat vervolgens puntje bij paaltje weer overboord te gooien zal je de SP nooit zien doen. Aangezien de SP inzet om de Kaderbrief sociaal aan te passen verworpen werd door een meerderheid van de raad heeft de SP fractie dan ook, als enige fractie, tegen de inhoud van de ‘niet sociale’ Kaderbrief gestemd.

Brian Claassen
Fractievoorzitter SP Lingewaard

U bent hier