h

Succes SP: GEDUPEERDEN TOESLAGENAFFAIRE MOGEN SCHADEVERGOEDING HOUDEN

19 november 2020

Succes SP: GEDUPEERDEN TOESLAGENAFFAIRE MOGEN SCHADEVERGOEDING HOUDEN

Lingewaardse slachtoffers van de toeslagenaffaire die rond moeten komen van een bijstandsuitkering  hoeven niet langer te vrezen dat de voor de kerst, door het Rijk uitgekeerde, schadevergoeding verrekend wordt met bijstandsuitkering. Het SP voorstel om zo’n verrekening te voorkomen is door de Lingewaardse raad aangenomen. 

SP raadslid Carla Claassen: ‘Er zijn gemeenten die de schadevergoeding vanuit het Rijk voor slachtoffers van de schandalige toeslagenaffaire kil verrekenen met de bijstandsuitkering. Dat met als gevolg dat de getroffen huishoudens, vaak met kleine kinderen, ook dit jaar op een houtje moeten bijten met kerst. Alsof deze mensen al niet hard getroffen zijn als gevolg van falend, zeg maar gerust crimineel, overheidsbeleid. Het SP voorstel bedoeld omdat te voorkomen werd door de raad aangenomen. De gedupeerde gezinnen mogen de schadevergoeding-voorschot behouden. Hartstikke fijn.’

U bent hier