h

Bouw wooncomplex Mariaplein Haalderen enkele maanden vertraagd

22 juli 2021

Bouw wooncomplex Mariaplein Haalderen enkele maanden vertraagd

De bouw van een nieuw appartementencomplex aan het Mariaplein in Haalderen loopt enkele maanden vertraging op. Volgens woningcorporatie WaardWonen een gevolg van 'spanning op de bouwmarkt en oplopende materiaalprijzen'. 

Het wooncomplex wordt gebouwd op de locatie waar tot in 2002 een supermarkt gevestigd was. Het pand staat als gevolg van vastgoedspeculatie langdurig leeg waardoor het in ernstig verval is geraakt.

Foto: Brian Claassen

Het was met name de SP die in 2017 en 2018 op actie van het college aandrong om het pand te laten verdwijnen voor een wooncomplex. Het college zette vervolgens de zogeheten ‘Dekkergelden’ in om een bijdrage te leveren ter dekking van het exploitatietekort, waardoor Waardwonen tot een haalbare exploitatie kan komen.

Dankzij deze Rijksgelden kwam het tot een overeenkomst en gaat WaardWonen er tien sociale huurappartementen bouwen. Deze woningen zouden volgend jaar juli opgeleverd worden. Door de vertraging wordt dat enkele maanden later. De sloop van het ernstig vervallen pand begint waarschijnlijk dit jaar in september of oktober.

Naast het project aan het Mariaplein komt er aan de noordzijde van het dorpje nog een wijkje met 50 woningen met 15 huurwoningen. En worden er zes kleine huurwoningen gebouwd aan het straatje Klein Baal speciaal voor jonge woningzoekenden.  

 

U bent hier