h

Buurtbewoners tevreden, herstructurering Bemmelse Klappenburg kan van start gaan

28 juli 2021

Buurtbewoners tevreden, herstructurering Bemmelse Klappenburg kan van start gaan

De herstructurering van de Bemmelse woonbuurt Klappenburg kan van start gaan. De buurtbewoners zijn tevreden met het totaalplan en ook de gemeente gaat akkoord met de herstructurering van de Klappenburgstraat, de Gerard Rijssenbeekstraat en de Meidoornstraat.

Bijna 90 procent van bewoners stemde voor het herstructureringsplan voor de woonbuurt Klappenburg. Dat kwam overeen met de resultaten van het SP-onderzoek onder de bewoners. Een plan uit 2017 van Waardwonen waarbij veel meer op nieuwbouw en minder op renovatie werd ingezet kon niet op voldoende steun van de bewoners rekenen. Er werden vervolgens bewonerscommissies in het leven geroepen en dat resulteerde in plannen waar het overgrote deel van de buurtbewoners zich wel in kon vinden.

Het herstructureringsplan omvat onder meer de sloop van acht oude woningen in de Gerard Rijssenbeekstraat. Daarvoor in de plaats komen drie grondgebonden en tien niet grondgebonden duurzame woningen, voor terug. Daarnaast worden 21 woningen in de Gerard Rijssenbeekstraat en de Klappenburgstraat in bewoonde staat gerenoveerd. De bewoners kunnen tijdens de werkzaamheden in hun huis blijven wonen. Dertien woningen aan de Klappenburgstraat en de Meidoornstraat worden vervangen door acht levensloopbestendige woningen en acht appartementen. Het project gaat na de zomer van start en zal waarschijnlijk ergens in 2023 afgerond worden.

SP raadslid Brian Claassen: ‘Dit project geeft nogmaals het belang van goed overleg met de bewoners aan. Had Waardwonen er direct voor gekozen dan had dat de nodige onrust onder de bewoners en een forse vertraging voorkomen.  De SP hoopt dan ook dat Waardwonen hiervan geleerd heeft.’

U bent hier