h

Succes oppositie: Bestemmingsplan Driegaarden Huissen na wijziging voor meer betaalbare woningen aangenomen

15 oktober 2021

Succes oppositie: Bestemmingsplan Driegaarden Huissen na wijziging voor meer betaalbare woningen aangenomen

Foto: SP

De gehele gemeenteraad van Lingewaard wil dat er gebouwd wordt op de locatie gelegen in de oksel van de Bredestraat- Muntstraat in Huissen. En dat daarbij gebouwd wordt voor iedere beurs. Het college ging aan de slag met bestemmingsplan Driegaarden fase 1 en legde vervolgens een voorstel voor met vooral dure koopwoningen en onvoldoende woningen in het zogeheten betaalbare segment.

‘De SP staat voor nieuwe wijken met een divers aanbod aan woningen voor iedere beurs. En dat zien we onvoldoende terug in dit voorstel. Hier gaan wij niet mee akkoord’ aldus SP raadslid Brian Claassen tijdens de politieke avond. Ook de woordvoerders van  de PvdA, D66 en GL waren absoluut ‘not amused’ en drongen samen met Claassen aan op de bouw van meer woningen in het betaalbare segment. En vrij verrassend, wellicht omdat de verkiezingen in zicht komen, sloten ook enkele woordvoerders van coalitiepartijen zich aan bij de oppositiepartijen. 

Dat was voor de ontwikkelaar reden om het plan tussen de politieke avond en raadsvergadering snel aan te passen. De ontwikkelaar stelde voor om de bouw van een aantal dure koopwoningen in te wisselen voor de bouw van meerdere woningen in het zogeheten betaalbare segment. Door deze wijziging werd de verdeling zodanig gewijzigd dat het voor de gehele raad het een aanvaardbaar plan werd. Samen met de PvdA, D66 en GL diende de SP een amendement in om de nieuwe verdeling vast te leggen in het voorstel waarover gestemd moest worden. Aangezien dat voorstel aangenomen werd stemde de gehele raad in met het gewijzigde voorstel Driegaarden fase 1.

U bent hier