h

SP mist betaalbare huurwoningen voor senioren bij nieuwbouwplan Doornenburg

4 augustus 2022

SP mist betaalbare huurwoningen voor senioren bij nieuwbouwplan Doornenburg

Afgelopen maand heeft de raad gesproken over de vaststelling van het bestemmingsplan Groenestraat-Blauwe Hoek. Dit plan betreft de nieuwbouw van 55 woningen waaronder koopwoningen in verschillende prijsklassen en zorghuurwoningen met huurprijzen tussen de 800-1000 euro per maand.

Een plan dat op grote steun van bijna de gehele gemeenteraad kon rekenen. Anders dan de andere partijen was de SP wel iets minder enthousiast vanwege het ontbreken van woningen voor mensen met lagere inkomens.

SP raadslid Brian Claassen: ‘Er zijn tal van Doornenburgse senioren die nu in een sociale eengezinswoning wonen en graag zouden willen doorstromen naar een seniorenwoning in de sociale klasse. Er is echter een gigantisch tekort aan dit soort woningen die, nota bene bij vrijkomen, worden verkocht. Doorstromen naar een meer geschikte woning en daarmee tegelijkertijd ruimte maken voor een jong gezin met een smallere beurs is vrijwel onmogelijk in Doornenburg. Daarom had de SP graag gezien dat er ook woningen voor senioren met een smallere beurs ingetekend waren. De realisatie van de zorgwoningen met hoge huurprijzen is nog niet zeker. Mocht er geen zorgaanbieder gevonden worden voor deze dure zorghuurwoningen dan behoort de locatie ingezet te worden voor de bouw van sociale huurwoningen voor senioren.

Aangezien er brede steun was voor de motie die daar op aanstuurt, er ook tal van koopwoningen in de zogeheten betaalbare sector worden gebouwd én 60% van het totaal in de zogeheten betaalbare sector valt, heeft ook de SP ingestemd met het nieuwbouwplan.

 

 

U bent hier