h

LUDIEKE ACTIE SP VOOR BEHOUD OPENBAAR VERVOER – ‘LAAT HET OV NIET NAAR DE HAAIEN GAAN!’

28 mei 2023

LUDIEKE ACTIE SP VOOR BEHOUD OPENBAAR VERVOER – ‘LAAT HET OV NIET NAAR DE HAAIEN GAAN!’

Foto: Eric van Kaathoven

De SP voerde 27 mei actie voor het openbaar vervoer bij het provinciehuis in Arnhem. Met een spandoek en in haaienpakken vroeg de SP op ludieke wijze opnieuw aandacht voor de dreigende verslechtering van het OV. De boodschap aan de formerende partijen BBB, VVD, CDA, CU en SGP die op deze dag aanwezig waren om ‘te luisteren naar de wensen uit de samenleving’: laat het OV niet naar de haaien gaan!

Op het openbaar vervoer in Gelderland wordt al jaren beknibbeld. Al vóór de coronapandemie verdwenen er geregeld buslijnen, vaak in het buitengebied maar ook in de grote steden. Tijdens de lockdowns, bedoeld om verspreiding van corona tegen te gaan, waren er veel minder reizigers en verdwenen er nog meer bussen. Er werd beloofd dat deze maatregelen na het schrappen van de coronabeperkingen weer teruggedraaid zouden worden, maar dat is niet (volledig) gebeurd.

Zo zijn de nachtbussen in Nijmegen nog steeds niet teruggekeerd en nu dreigen er weer nieuwe bezuinigingen op het OV, zo kregen de Provinciale Staten eerder deze maand voorgeschoteld. Het gaat om mogelijk 10 procent minder ritten. Volgens de SP is het rampzalig om nog meer op het OV te bezuinigen.

Op 31 mei debatteert Provinciale Staten over het OV. Ook dan zal de SP zich uiteraard weer stevig inzetten voor het behoud van het openbaar vervoer.

U bent hier