h

SP-SUCCES: VASTE HUURCONTRACTEN VOOR ONZELFSTANDIGE WOONRUIMTEN

16 mei 2023

SP-SUCCES: VASTE HUURCONTRACTEN VOOR ONZELFSTANDIGE WOONRUIMTEN

Vandaag is besloten dat tijdelijke huurcontracten voor onzelfstandige woningen worden afgeschaft. ‘Een mooie overwinning in de strijd voor woonzekerheid,’ aldus SP-Kamerlid Sandra Beckerman die dit voorstel indiende. De SP is er trots op dat dit nu eindelijk geregeld is voor honderdduizenden mensen die op kamers of in woningen met gedeelde voorzieningen wonen.

De SP strijdt al jaren voor meer woonzekerheid. Door het voorstel worden de tijdelijke contracten voor onzelfstandige woonruimte afgeschaft. Dat zijn woningen zonder eigen toegang of met gedeelde voorzieningen zoals een keuken of toilet en kamers. Het afschaffen van deze tijdelijke contracten is een goede en broodnodige stap, maar het is nog niet voldoende.

De SP wil ook tijdelijke contracten voor grote gezinnen, jongeren, ouderen, mensen met een beperking en voor flexwoningen afschaffen. Deze voorstellen kregen echter nog geen meerderheid in de Tweede Kamer. 

Sandra Beckerman: ‘Vandaag is een hele mooie stap gezet. Maar de strijd voor woonzekerheid gaat door. Te veel mensen zitten nog in onzekerheid. Zij hebben net als iedereen recht op woonzekerheid. Dat is geen gunst, maar een fundamenteel mensenrecht.’

U bent hier