h

MELDPUNT OUDERENZORG

17 juli 2023

MELDPUNT OUDERENZORG

Foto: SP / sp.nl

Onze ouderen verdienen de beste zorg. Daar werken zorgverleners in de verpleeghuizen en thuiszorg elke dag keihard voor. Terwijl de werkdruk stijgt, het tekort aan zorgverleners toeneemt en er steeds minder tijd is om de zorg te geven, bezuinigde het kabinet Rutte/Kaag al bijna 900 miljoen op onze ouderenzorg.

Het kabinet Rutte IV wilde daar bovenop tot wel 2,7 miljard euro éxtra bezuinigingen. Dat is onacceptabel en onmenselijk. Dit lost geen problemen op maar verergert de bestaande problemen in de ouderenzorg. De SP vindt dat er niet moet worden bezuinigd maar dat juist in de ouderenzorg geïnvesteerd moet worden. Met de aankondigde verkiezingen is het belangrijk dat we zoveel mogelijk andere politieke partijen hiervan overtuigen. Daarom zijn wij dit meldpunt gestart. Werkt u in de verpleeghuiszorg of de thuiszorg? Doe mee en deel uw ervaring bij ons meldpunt.

Klik hier om naar het meldpunt te gaan.

U bent hier