h

SP positief over plan nieuwbouwwijk Vleumingen-West Gendt

10 oktober 2023

SP positief over plan nieuwbouwwijk Vleumingen-West Gendt

Foto: SP

Veel sociale huur en betaalbare starterswoningen, alleen onder die voorwaarden mochten projectontwikkelaars aan de slag met de tweede fase van Vleumingen-West, een geplande nieuwbouwwijk in Gendt. Daar blijkt nu, tot tevredenheid van de SP, gehoor aan gegeven.

De nieuwbouwwijk wordt komend jaar aan de westkant van Gendt  gebouwd en krijgt een grote verscheidenheid aan woningen, uiteenlopend van twee-onder-een-kappers tot levensloopbestendige woningen. Van de in totaal 127 woningen die er komen, zijn er 38 bestemd voor sociale huur. Daarnaast komen er 24 huizen of appartementen in het segment tot maximaal 250.000 euro en 25 woningen in het segment tot maximaal 355.000 euro. De overige 40 woningen in Vleumingen-West zijn bestemd voor de vrije sector.

SP-raadslid Brian Claassen die namens de Lingewaardse SP zich al jaren inzet voor extra nieuwbouw met betaalbare huur- en koopwoningen in Gendt is positief over het nieuwbouwplan. ‘In de periodes tot aan 2022 was het echt knokken voor een paar betaalbare woningen in de Lingewaardse nieuwbouwplannen; het college was vooral gericht op het bouwen van koopwoningen in het duurste segment. Nu de woningnood met betrekking tot betaalbare woningen volledig de spuigaten uitloopt krijgen we hulp van hogerhand met als resultaat dat er eindelijk op nieuwbouwwijken wordt ingezet met huur- en koopwoningen voor iedere beurs. De SP is dan ook positief over plan Vleumingen-West. Nu nog een soortgelijk plan voor het kavel tussen de Kruisstraat en de Lootakkers, daar waar we als SP al jaren op aandringen, dat zou helemaal mooi zijn.’  
 

U bent hier