h

Goed nieuws: gratis biebpas Lingewaardse minima ook in 2024

11 januari 2024

Goed nieuws: gratis biebpas Lingewaardse minima ook in 2024

De proef waarbij inwoners met een laag inkomen een gratis lidmaatschap van de bibliotheek konden aanvragen, slaat aan in Lingewaard. Vanwege het succes blijft de regeling ook in 2024 bestaan.

Het gratis lidmaatschap voor de bibliotheek is sinds vorig jaar mogelijk voor inwoners met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum. Voor een alleenstaande van 21 jaar en ouder is dat een bedrag van 1473 euro per maand.

Daarmee is de financiële drempel weggehaald waardoor ook de lage inkomens meer kansen krijgen andere mensen te ontmoeten, nieuwe kennis op te doen en mee te doen met allerlei activiteiten, zo is de gedachte. De maatregel is onderdeel van de ‘Meedoenregeling’ die met dank aan SP-inzet werd ingevoerd. De gratis biebpas werd daar een onderdeel van met dank aan een gezamenlijk voorstel van de PvdA, SP en CDA. Inmiddels hebben 79 inwoners het gratis lidmaatschap van de bibliotheek aangevraagd.

U bent hier