h

Goed nieuws voor Haalderen: Raad stemt in met realisatie MFA

30 april 2024

Goed nieuws voor Haalderen: Raad stemt in met realisatie MFA

Foto: Gemeente Lingewaard / lingewaard.nl

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen woensdag 24 april, heeft de Lingewaardse gemeenteraad unaniem ingestemd met het realiseren van een Multifunctionele Accommodatie (MFA) op het terrein van voetbalvereniging RKVV HAVO. 

De huidige accommodatie van RKVV HAVO zal de komende jaren op de schop gaan. Voor wat per 2027 het hart van Haalderen moet gaan worden levert de voetbalclub één van haar drie velden in en een tweede wordt vervangen door kunstgras.

In een nieuw gebouw wordt Dorpshuis de Tichel gerealiseerd: daar komen de kantine, de kleedkamers en een fysiotherapieruimte. Er is een jeu-de-boules baan bedacht naast een trainingsveld dat ook wordt ingezet voor Kinderdorp Haalderen. Tennisvereniging TC Haalderen krijgt op het complex drie tennisvelden en realiseert twee padelbanen.

Wat er gaat gebeuren met de huidige locatie van Dorpshuis de Tichel en tennisvereniging TC Haalderen, die als gevolg van de plannen vrijkomen, is voor nu nog niet zeker. Gesproken wordt over woningbouw.

SP-raadslid Brian Claassen: ‘De SP heeft in de afgelopen tien jaar meerdere malen gepleit voor investeren in Haalderen. Denk daarbij aan de inzet om de oude verpauperde supermarkt aan het Mariaplein te slopen en daar sociale huurwoningen te bouwen, het realiseren van een bibliotheek en het realiseren van een kunstgrasveld voor HAVO. En nu, enkelen jaren later, zijn de woningen er, is het Mariaplein opgeknapt, is de bibliotheek er en komt het door HAVO zo gewenste kunstgrasveld er. Hartstikke mooi. Het MFA-plan is tot stand gekomen op initiatief vanuit de Haalderse gemeenschap. Vooral de kartrekkers van dit initiatief verdienen een groot compliment.’

Foto: Gemeente Lingewaard / lingewaard.nl

 

U bent hier