h

Feestelijke opening De Leemhof in Gendt

10 mei 2024

Feestelijke opening De Leemhof in Gendt

Foto: Carla Claassen

Afgelopen dinsdag, 7 mei, vond de opening plaats van het vernieuwde Sociaal Kultureel Centrum De Leemhof. Verschillende voorzieningen, zoals de tafeltennisclub, de Bibliotheek, SWL, de Historisch kring en Ruilwinkel Goed Spul, worden samengebracht binnen één ontmoetingsplaats.

De bovenstaande organisaties zaten hiervoor in drie aparte gebouwen. Twee van gebouwen zijn verkocht door de gemeente. Deze gebouwen gaan tegen de grond om de bouw van veertig sociale huurwoningen mogelijk te maken. Onder meer de provincie droeg bij aan het realiseren van het Sociaal Cultureel Centrum. Met dank aan een gezamenlijk voorstel van de SP en GL is er op het voorterrein en aan de gevel groen geplaatst. Namens de SP-fractie was fractievoorzitter Carla Claassen aanwezig bij de feestelijke opening.

U bent hier