h

Goed nieuws: bouw woonwijk Vleumingen West fase 2 te Gendt kan van start

10 juni 2024

Goed nieuws: bouw woonwijk Vleumingen West fase 2 te Gendt kan van start

Foto: Hendriks bouw en ontwikkeling

Gendt breidt verder uit aan de westzijde tot aan de Kruisstraat. Nu de bouw van Vleumingen West fase 1 gereed is heeft de gemeenteraad ook het bouwplan voor fase 2 goedgekeurd.

Het gaat in totaal om 127 woningen waarvan 38 sociale huurwoningen, 24 woningen in de categorie ‘goedkope koop’, 25 woningen in de categorie ‘betaalbare koop’ en 40 woningen in de vrije sector. Een mooie verdeling aldus SP-raadslid Brian Claassen,  woordvoerder Woningbouw. Claassen: ‘Bij elk plan voor een nieuwe woonwijk kijkt de SP of er gebouwd wordt voor iedere beurs en bij plan Vleumingen West fase 2 is dit netjes op orde. Dit wordt een wijk waar allerlei inkomensgroepen bij elkaar wonen, dat is wat we graag zien.’

Aan de slag voor De Bongerd

Ook gaf Claassen aan dat het nu de hoogste tijd is om ook aan de slag te gaan met de ontwikkeling van De Bongerd.  Dat betreft de grond die gelegen is tussen de Kruisstraat en wijk de Lootakkers. De SP heeft daar in de afgelopen vijf jaar al meerdere malen op aangedrongen. Dat werd door het college afgehouden onder het mom: ‘We gaan eerst voor Vleumingen, daarna gaan we nog eens kijken of er behoefte is aan meer woningbouw in Gendt.’ “Natuurlijk is deze behoefte er ook dan nog” stelde Claassen steevast en dat blijkt nu ook. Het college wil er nog niet teveel over zeggen maar het schijnt dat er recentelijk wel een gesprek heeft plaatsgevonden met de eigenaresse. Daar begint het mee. Het lijkt erop dat nu ook het college in beweging komt voor deze nieuwe woonlocatie. Ook dit komt uiteindelijk vast goed, “Wij blijven er in ieder geval bovenop zitten” aldus Claassen.

Foto: Woonstichting Gendt

U bent hier