h

Goed nieuws: Toch ‘SP/B06 variant’ nieuwbouw Sallandstraat Haalderen

15 september 2024

Goed nieuws: Toch ‘SP/B06 variant’ nieuwbouw Sallandstraat Haalderen

Samen met B06 diende de SP op 6 april en 14 december 2023 gezamenlijke voorstellen in die aanstuurden op het realiseren van een nieuwe reguliere woonwijk met permanente woningen, huur én koop aan de Sallandstraat in Haalderen.

De twee oppositiepartijen dienden deze voorstellen in als reactie op het voorstel van het college om op de betreffende locatie een woonwijk met louter tijdelijke kleine huurwoningen te realiseren.

De voorstellen van de SP en B06 voor realisering van een reguliere woonwijk werd echter beide keren ontraden door het college omdat ze meer tijd zouden kosten. Op de SP en B06 na volgde de raad de argumentatie van het college en zo verdween het plan voor permanente huur- en koopwoningen én draagvlak onder de bevolking helaas in de gemeentelijke prullenbak.

Nu, zeventien maanden later wordt echter opnieuw een voorstel voor permanente huur- én koopwoningen aan de Sallandstraat voorgelegd aan de raad. Ditmaal echter voorgesteld door het college dat zeventien maanden eerder een dergelijke nieuwbouwwijk nog afwees.

SP-raadslid Brian Claassen: ‘Permanent in plaats van tijdelijk en divers in plaats van eenzijdig: feitelijk gezien volgt het college dus alsnog de weg die de SP en B06 eerder voorstelden. Het kan verkeren. Laten we het houden op beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. En laten we hopen dat vooral het college maar ook de raad lessen trekt uit dit hele avontuur.’

U bent hier