h
10 juni 2024

Goed nieuws: bouw woonwijk Vleumingen West fase 2 te Gendt kan van start

Foto: Hendriks bouw en ontwikkeling

Gendt breidt verder uit aan de westzijde tot aan de Kruisstraat. Nu de bouw van Vleumingen West fase 1 gereed is heeft de gemeenteraad ook het bouwplan voor fase 2 goedgekeurd.

Lees verder
8 juni 2024

SP STELT VRAGEN OVER FRAUDE OMTRENT VAREND ONTGASSEN

De provincie moet snel haar bijdrage leveren aan de handhaving van het verbod op varend ontgassen per 1 juli. Dat vindt de Gelderse fractie van de SP, die hierover schriftelijke vragen heeft gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten. Reden zijn onthullingen van Omroep Gelderland dat het verbod omzeild kan worden door het ‘omkatten’ van ladingen, waardoor ze niet meer onder de lijst verboden materialen vallen. “Het verbod op varend ontgassen mag geen wassen neus worden”, vindt de SP.

Lees verder
26 mei 2024

GELDERSE SP AFDELINGEN MASSAAL IN ACTIE VOOR FATSOENLIJK OPENBAAR VERVOER

Foto: SP

Op zaterdag 25 mei kwamen tal van SP-ers uit Gelderse gemeenten, waaronder Lingewaard, samen op het Arnhemse Centraal Station om actie te voeren voor goed bereikbaar en betaalbaar openbaar vervoer.

Lees verder
10 mei 2024

Feestelijke opening De Leemhof in Gendt

Foto: Carla Claassen

Afgelopen dinsdag, 7 mei, vond de opening plaats van het vernieuwde Sociaal Kultureel Centrum De Leemhof. Verschillende voorzieningen, zoals de tafeltennisclub, de Bibliotheek, SWL, de Historisch kring en Ruilwinkel Goed Spul, worden samengebracht binnen één ontmoetingsplaats.

Lees verder
30 april 2024

Goed nieuws voor Haalderen: Raad stemt in met realisatie MFA

Foto: Gemeente Lingewaard / lingewaard.nl

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen woensdag 24 april, heeft de Lingewaardse gemeenteraad unaniem ingestemd met het realiseren van een Multifunctionele Accommodatie (MFA) op het terrein van voetbalvereniging RKVV HAVO. 

Lees verder
28 april 2024

SP pleit voor monument Polar Bear Divisie in Lingewaard

Tijdens de raadsvergadering van 24 april pleitte SP-raadslid Brian Claassen voor een monument die de Engelse 49ste Polar Bear Divisie eert voor de bevrijding van de Betuwe.

Lees verder
25 april 2024

Dick Klaassen beëdigd als commissielid

Foto: SP

Gisterenavond is tijdens de raadsvergadering Dick Klaassen (43) uit Doornenburg beëdigd als commissielid namens de SP. Proficiat en succes Dick!

Lees verder
29 maart 2024

SP: ‘Bouw nieuw IKC De Doornick op de huidige locatie en realiseer seniorenwoningen in de Martinuskerk’

Foto: SP

Tijdens de raadsvergadering was SP-raadslid Brian Claassen duidelijk over de gewenste locatie voor IKC De Doornick en de bestemming voor de oude Martinuskerk in Doornenburg.

Lees verder
21 maart 2024

SP vragen mbt locatie Oorlogsmuseum Niemandsland Gendt

In het voormalige gemeentehuis van Gendt (Markt 20-24) is het Oorlogsmuseum Niemandsland gevestigd. Een interessant, leerzaam en waardevol museum dat het verhaal ‘De Betuwe in Oorlogstijd’ vertelt en daarom, wat de SP betreft, een passende locatie verdient met uitbreidingsmogelijkheden. We hebben vernomen dat het museum tijdelijk gevestigd mag blijven in het huidige historische pand tot het moment dat dit omgebouwd wordt tot een appartementencomplex.

Lees verder
15 februari 2024

SP-SUCCES: REGERING MAG NIET BEZUINIGEN OP LANGDURIGE ZORG

Er lagen plannen klaar om bijna 200 miljoen te bezuinigen op onze ouderen, de gehandicaptenzorg en de geestelijke gezondheidszorg. Een voorstel van SP-Kamerlid Sarah Dobbe heeft daar een streep doorheen gezet. Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt, net als de SP, dat het demissionaire kabinet deze bezuinigingsplannen meteen in moet trekken.

Lees verder

Pagina's