h

Nieuws uit 2024

10 juli 2024

Omstreden Assenburgplan helaas niet van tafel

Het college mag vooralsnog doorgaan met het in de steigers zetten van het Assenburgplan. Dit betreft een omstreden plan waarbij Cultureel centrum De Kinkel, SWL en de Bieb verhuizen naar de Bemmelse Assenburg. Vanwege het ontbreken van draagvlak onder de bevolking, de hoge kosten en het financieel tekort stelde de SP samen met LNU en B06 de raad voor om het omstreden plan van tafel te vegen. Tevergeefs.

Lees verder
15 juni 2024

KABINET SCHOOF ERKENT HET BELANG VAN SPORT NIET

De vier nieuwe coalitiepartijen hebben het woord sportvereniging niet één keer genoemd in hun hoofdlijnenakkoord. Dat is onacceptabel, stelt SP tweede kamerlid Michiel van Nispen.

Lees verder
10 juni 2024

Goed nieuws: bouw woonwijk Vleumingen West fase 2 te Gendt kan van start

Foto: Hendriks bouw en ontwikkeling

Gendt breidt verder uit aan de westzijde tot aan de Kruisstraat. Nu de bouw van Vleumingen West fase 1 gereed is heeft de gemeenteraad ook het bouwplan voor fase 2 goedgekeurd.

Lees verder
8 juni 2024

SP STELT VRAGEN OVER FRAUDE OMTRENT VAREND ONTGASSEN

De provincie moet snel haar bijdrage leveren aan de handhaving van het verbod op varend ontgassen per 1 juli. Dat vindt de Gelderse fractie van de SP, die hierover schriftelijke vragen heeft gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten. Reden zijn onthullingen van Omroep Gelderland dat het verbod omzeild kan worden door het ‘omkatten’ van ladingen, waardoor ze niet meer onder de lijst verboden materialen vallen. “Het verbod op varend ontgassen mag geen wassen neus worden”, vindt de SP.

Lees verder
26 mei 2024

GELDERSE SP AFDELINGEN MASSAAL IN ACTIE VOOR FATSOENLIJK OPENBAAR VERVOER

Foto: SP

Op zaterdag 25 mei kwamen tal van SP-ers uit Gelderse gemeenten, waaronder Lingewaard, samen op het Arnhemse Centraal Station om actie te voeren voor goed bereikbaar en betaalbaar openbaar vervoer.

Lees verder
10 mei 2024

Feestelijke opening De Leemhof in Gendt

Foto: Carla Claassen

Afgelopen dinsdag, 7 mei, vond de opening plaats van het vernieuwde Sociaal Kultureel Centrum De Leemhof. Verschillende voorzieningen, zoals de tafeltennisclub, de Bibliotheek, SWL, de Historisch kring en Ruilwinkel Goed Spul, worden samengebracht binnen één ontmoetingsplaats.

Lees verder

Pagina's

U bent hier