h

Nieuws uit 2024

25 april 2024

Dick Klaassen beëdigd als commissielid

Foto: SP

Gisterenavond is tijdens de raadsvergadering Dick Klaassen (43) uit Doornenburg beëdigd als commissielid namens de SP. Proficiat en succes Dick!

Lees verder
29 maart 2024

SP: ‘Bouw nieuw IKC De Doornick op de huidige locatie en realiseer seniorenwoningen in de Martinuskerk’

Foto: SP

Tijdens de raadsvergadering was SP-raadslid Brian Claassen duidelijk over de gewenste locatie voor IKC De Doornick en de bestemming voor de oude Martinuskerk in Doornenburg.

Lees verder
21 maart 2024

SP vragen mbt locatie Oorlogsmuseum Niemandsland Gendt

In het voormalige gemeentehuis van Gendt (Markt 20-24) is het Oorlogsmuseum Niemandsland gevestigd. Een interessant, leerzaam en waardevol museum dat het verhaal ‘De Betuwe in Oorlogstijd’ vertelt en daarom, wat de SP betreft, een passende locatie verdient met uitbreidingsmogelijkheden. We hebben vernomen dat het museum tijdelijk gevestigd mag blijven in het huidige historische pand tot het moment dat dit omgebouwd wordt tot een appartementencomplex.

Lees verder
15 februari 2024

SP-SUCCES: REGERING MAG NIET BEZUINIGEN OP LANGDURIGE ZORG

Er lagen plannen klaar om bijna 200 miljoen te bezuinigen op onze ouderen, de gehandicaptenzorg en de geestelijke gezondheidszorg. Een voorstel van SP-Kamerlid Sarah Dobbe heeft daar een streep doorheen gezet. Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt, net als de SP, dat het demissionaire kabinet deze bezuinigingsplannen meteen in moet trekken.

Lees verder
11 januari 2024

Goed nieuws: gratis biebpas Lingewaardse minima ook in 2024

De proef waarbij inwoners met een laag inkomen een gratis lidmaatschap van de bibliotheek konden aanvragen, slaat aan in Lingewaard. Vanwege het succes blijft de regeling ook in 2024 bestaan.

Lees verder

U bent hier