h

Nieuws uit 2019

22 december 2019

SUCCES SP: VERBOD OP VAREND LOZEN VAN GIFTIGE STOFFEN

Foto: Maurits Gemmink / sp.nl

Het MilieuAlarm Team van de SP kan onder leiding van SP-Kamerlid Cem Lacin een mooi succes op zijn conto schrijven. Het voorstel van de SP om varend ontgassen van giftige stoffen verboden te maken per 1 juli 2020 is dinsdag in de Tweede Kamer aangenomen. Schepen lozen giftige restgassen op de Nederlandse rivieren met alle gevolgen van dien voor mensen en milieu. Lacin: ‘Nu kunnen schepen nog stoffen vrij lozen in het water en in de lucht. Dat is veel goedkoper dan naar een installatie varen waar dat veilig en schoon kan gebeuren. Ook schippers en met name het scheepspersoneel dat op het dek werkt wordt hierdoor blootgesteld aan giftige gassen. Doordat deze motie is aangenomen staan straks mensen weer centraal en niet de winsten van rederijen.’

Lees verder
15 december 2019

GEMEENTERAAD LINGEWAARD UNANIEM VOOR AFSCHAF (VER)HUURDERHEFFING

Foto: SP

Tijdens de raadsvergadering van 12 december diende de SP een voorstel in waarin het college verzocht werd om er bij het Rijk op aan te dringen de (ver)huurderheffing af te schaffen. Dat in samenwerking met de Gelderse gemeenten, Woningcorporaties, het IPO en de VNG. Het SP voorstel werd unaniem door de Lingewaardse gemeenteraad aangenomen.

Lees verder
13 december 2019

SP wijst het korten op de AVAN kilometers af

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag, 12 december, heeft de SP als enige Lingewaardse partij tegen het bezuinigingsplan op het sociaal domein gestemd.

Lees verder
28 oktober 2019

CBP: 'Ruim driekwart huishoudens flink beter af met SP zorgplan'

Foto: SP

De SP wil het verplichte eigen risico en de zorgpremie geheel afschaffen. In plaats daarvan moet de zorgkosten inkomensafhankelijk fiscaal afgedragen worden.  

Lees verder
25 oktober 2019

OP NAAR EEN NATIONAAL BOMENPLAN!

Foto: Brian Claassen

17 miljoen bomen erbij, een voor elke Nederlander. Dat is wat de SP en GL voorstellen in een initatiefnota voor een Nationaal Bomenplan in de Tweede Kamer. In totaal 100.000 hectare willen beide partijen aan bos bijplanten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier