h

Nieuws uit 2021

24 december 2021

Raad maant college tot versnelde inzet voor gezonde lucht in schoolklassen

Tijdens de raadsvergadering van 20 december nam de gemeenteraad van Lingewaard een motie aan om tempo te maken met de te nemen maatregelen voor gezonde lucht in de schoolklassen van de oudere schoolgebouwen. Alleen de VVD en Lokaal Belang Lingewaard stemden tegen het voorstel.

Lees verder
22 december 2021

TEKEN VOOR GOEDE ZORG

Juist nu hebben we goede zorg nodig. Onder het kabinet Rutte 4 wordt onze zorg nog verder uitgekleed. Dit kan niet.

Lees verder
9 december 2021

SP ONDERZOEK: JEUGDHULPVERLENER AAN HET WOORD

Twaalf jaar geleden heeft de SP het eerste onderzoek ‘De jeugdhulpverlener aan het woord’ gedaan. In de tussentijd is er een ingrijpende stelselwijziging geweest en is de jeugdzorg gedecentraliseerd naar de gemeenten. Er wordt inmiddels opnieuw nagedacht over de organisatie van de jeugdzorg. De SP heeft daarom opnieuw een onderzoek gedaan onder 1.132 jeugdzorgmedewerkers.

Lees verder
22 november 2021

Succes SP: belang starters boven belang beleggers

Lingewaard gaat onderzoek doen naar invoering van de zelfbewonersplicht. Dat heeft de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering van 11 november via een motie die door de SP werdt ingebracht. 

Lees verder
15 november 2021

Succes SP: Vrijstelling van kleine giften voor mensen in de bijstand nu ook in Lingewaard

In Lingewaard mogen bijstandsgerechtigden jaarlijks tot 1200 euro aan giften van familie of vrienden ontvangen, zonder dat ze daarvoor gekort worden op hun uitkering. Dat heeft de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering van 11 november via een motie van de SP en de PvdA bepaald. 

Lees verder
10 november 2021

SP en PvdA presenteren gezamenlijk plan tegen armoede bij Begrotingsraad

Bij de behandeling van de begroting 2022 presenteren SP en PvdA gezamenlijk een aanvalsplan om armoede te bestrijden. Omdat steeds meer mensen de eindjes niet aan elkaar weet te knopen, vinden beide partijen dat de gemeente echt wat moet doen. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier