h

Nieuws uit 2023

21 december 2023

SUCCES SP: SOCIALE BINDING MET LINGEWAARD KRIJGT OOK VOORRANG BIJ TOEWIJZING NIEUWBOUW HUURWONINGEN

Tijdens de raadsvergadering van 14 december werd het SP-voorstel met als doel sociale binding op te nemen in de huisvestingsverordening door de gemeenteraad aangenomen. Daarmee gaan ook woningzoekenden met een Lingewaardse sociale binding, maar nu elders wonen, tot de groep horen die voorrang krijgen bij het toewijzen van nieuwbouwhuurwoningen.

Lees verder
14 december 2023

SP-PLAN NIEUWBOUWWIJK HAALDEREN MET HUUR- ÉN KOOPWONINGEN VERWORPEN, ANDERE PARTIJEN ZIEN MEER IN WIJK MET FLEX-WONINGEN

Het voorstel van de SP en B06 om het collegeplan voor 130 flex-woningen te schrappen en in plaats daarvan een nieuwe woonwijk met permanente huur- en koopwoningen voor iedere beurs te realiseren is door de andere partijen verworpen. Een voorstel van D66 om na realisering van de eerste 50 flex-woningen in 2025 nog eens te bezien of er dan nog eens 80 woningen bijkomen werd wel gesteund door de andere partijen.

Lees verder
11 november 2023

Goed nieuws: SP-voorstel ‘verbod landbouwgif Glyfosaat op gemeentelijke gronden’ aangenomen

Tijdens de raadsvergadering van 9 november werd het SP-voorstel, bedoeld om het gebruik van het zeer omstreden landbouwgif Glyfosaat aan banden te leggen in de gemeente Lingewaard unaniem aangenomen. Aanleiding voor het SP-voorstel zijn de alsmaar groeiende zorgen over de link met jarenlang gebruik van het landbouwgif en de ziekte Parkinson.

Lees verder
31 oktober 2023

Inzet SP voor starters- en seniorenwoningen verbetert plan Nieuw Cultureel Centrum Huissen

Foto: Brian Claassen

Culturele en maatschappelijke verenigingen in Huissen krijgen onderdak in de Stadskerk. Aangezien dit louter om het middenschip van de kerk gaat worden in de zijbeuken appartementen gerealiseerd. De SP stelde voor deze appartementen voor jongeren te bestemmen en op de vrijgekomen locatie waar voorheen vergaderzalen gevestigd waren, aan de Lange Kerkstraat betaalbare huurwoningen voor ouderen te bouwen. Het voorstel voor dat doel, ingebracht door de SP en mede ingediend door het CDA, D66 en de PvdA, werd door de raad aangenomen.

Lees verder
10 oktober 2023

SP positief over plan nieuwbouwwijk Vleumingen-West Gendt

Foto: SP

Veel sociale huur en betaalbare starterswoningen, alleen onder die voorwaarden mochten projectontwikkelaars aan de slag met de tweede fase van Vleumingen-West, een geplande nieuwbouwwijk in Gendt. Daar blijkt nu, tot tevredenheid van de SP, gehoor aan gegeven.

Lees verder
5 oktober 2023

SP STELT VRAGEN OVER VERBOD OP VAREND ONTGASSEN

Foto: SP

De SP-fractie in de Gelderse Staten stelt schriftelijke vragen over het varend ontgassen door binnenvaarttankers op de Gelderse rivieren. Op 1 juli 2024 gaat er een verbod in. In plaats van gasresten de lucht in te blazen moeten schippers dan gebruik gaan maken van gecertificeerde ontgassingsinstallaties. In Gelderland blijken die installaties er echter nog lang niet te zijn ondanks de belofe in 2018. “De provincie moet snel zorgen voor voldoende ontgassingsinstallaties en middelen om het verbod op ontgassen gaan handhaven, zodat alle omwonenden geen gezondheidsrisico's meer lopen. De volksgezondheid gaat voor bedrijfsbelangen", vindt de SP.

Lees verder

Pagina's

U bent hier