h

Nieuws uit 2011

7 december 2011

Eindelijk veilig winkelen in centrum Huissen?

Een onderzoek van de SP naar de verkeerssituatie in het centrum van Huissen heeft ertoe geleid dat de gemeente een proef wil uitvoeren met het autoluw maken van de Vierakkerstraat en de Langestraat. Uit het SP onderzoek bleek dat een meerderheid van bewoners, bezoekers en ondernemers vind dat er een onveilige situatie bestaat in deze twee drukke winkelstraten. Ze zien het liefst dat de betreffende straten autoluw gemaakt worden. De SP heeft het onderzoek aangeboden aan wethouder Schut, vergezeld van een symbolische eerste paaltje om dit winkelgebied op gezette tijden af te sluiten.

Lees verder
6 november 2011

SP Lingewaard opent hulpdienst

Vaak worden mensen van het kastje naar de muur gestuurd of raken verdwaald in het woud van formulieren, regels en procedures. Een helpende hand voor het oplossen van problemen met de werkgever, verhuurder of gemeente kan dan een uitweg bieden. Soms kunnen we vragen of problemen ter plekke oplossen door informatie en advies te geven, maar soms wordt er ook doorverwezen naar andere mensen of instanties die u verder kunnen helpen. Daarnaast kunnen we u helpen met het invullen van formulieren of het helpen te ontcijferen van ingewikkelde brieven. Maar ook gewoon u verhaal doen is een mogelijkheid waarvoor u contact kunt opnemen met de SP Hulpdienst. Vaak kan een brief of telefoontje door de SP al veel deuren open doen gaan.

Lees verder
12 oktober 2011

SP LINGEWAARD ONDERZOEKT BEREIKBAARHEID HUISARTSENPOST

Sinds enkele jaren zijn de burgers uit Lingewaard welke acute medische hulp nodig hebben in de avond, nacht en weekend uren aangewezen op een huisartsenpost op een industrieterrein in Elden bij Arnhem.

Lees verder
3 mei 2011

SP Lingewaard helpt met grootschalig onderzoek onder brandweer

De SP is landelijk een aktie gestart aangaande de bezuinigingen bij de brandweer, welke grote gevolgen zullen hebben. Wij als SP Lingewaard werken hier natuurlijk aan mee. Vrijdag hebben we voor TV Lingewaard het een en ander uitgelegd.

Lees verder
28 april 2011

Poll Gelderlander: 'Ruime meerderheid voor autoluwe winkelstraten in centrum Huissen'

Op de site van de Gelderlander heeft men een poll geplaatst naar aanleiding van het SP onderzoek 'Winkelstraten centrum Huissen auto luw?' 

Lees verder
14 april 2011

SP overhandigd rapport centrum aan wethouder

Vanmiddag heeft de Lingewaardse SP, het onderzoeksrapport 'Huissen centrum autoluw?' overhandigd aan Wethouder Schut. Het resultaat van dit onderzoek is, dat zowel de bezoekers van het centrum, als de ondernemersvereniging, evenals de SP van mening zijn, dat op een aantal punten in het centrum, paaltjes dienen te komen, en deze op gezette tijden omhoog moeten worden gedaan. Teneinde de verkeersoverlast in het centrum te beperken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier